Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/d/f/e/iveron.nl/httpd.www/textpattern/lib/constants.php on line 136 Andere uitgeverijen | IVERON

Orthodoxe boeken in het Nederlands van andere uitgeverijen

Synaxis van de Heiligen van België

Uitgever: Orthodox Klooster, Pervijze & Gozalov Books, Den Haag
ISBN 978-90-79889-29-7
Formaat: 140 × 216 mm
Aantal pagina’s: 164
Illustraties: 30 iconen in kleur
W: orthodox.be

Verkoopprijs: € 18.00

Ter gelegenheid van 150 jaar Orthodoxe Kerk in België werd het boek ‘Synaxis van de Heiligen van België’ uitgegeven.
Het bevat 30 beschrijvingen van heiligen, die in onze streken (en soms ook in Frankrijk en/of Nederland) hebben geleefd. Elke vita wordt aangevuld met een troparion en/of kondakion en bovendien kleurrijk geïllustreerd met een icoon, op kundige wijze ‘geschreven’ door Vader Pol uit Maastricht. Alle iconen worden bewaard en vereerd in het Klooster van Pervijze.
Omdat, zoals Vader Serafim van Platina schreef, “de Ware Orthodoxie op de meest sprekende wijze kan worden ontdekt in de levensbeschrijving van Heiligen”, is dit boek een aanrader of beter ‘een must’ voor wie zich in het Geloof wil verdiepen of een stukje Christelijke geschiedenis wil (her)ontdekken.

De Goddelijke Liturgie

door Nikolaj Gogol

Uitgever: Orthodox Klooster, Pervijze & Gozalov Books, Den Haag
ISBN 978-90-79889-25-9
Formaat: 140 × 216 mm
Aantal pagina’s: 108 Illustraties: pentekeningen
W: orthodox.be

Verkoopprijs: € 10.00

Wie de ware identiteit van de auteur Gogol probeert te achterhalen, moet uiteindelijk de innerlijke, zoekende mens ontdekken, die in de schrijver tot ‘uit-drukking’ komt. Dan kan niemand voorbij aan de bedoeling en de waarde van zijn ‘Meditaties over de Goddelijke Liturgie’, waarin hij zich, als Orthodox Christen, verheugt over zijn thuis-komen in het Hemelse Vaderland. Tweehonderd jaar geleden publiceerde hij dit boek om de Goddelijke Liturgie, die toen in het Slavisch gebeurde, toegankelijker te maken voor zijn landgenoten, die enkel de Russische taal spraken en begrepen. Zijn voorwoord laat niets aan duidelijkheid over: “Het doel van dit boek is de volheid en de innerlijk diepzinnige samenhang van onze Liturgie aan te tonen en door te geven aan de jongeren en allen, die thans nog maar weinig weet hebben van de werkelijke betekenis ervan.”